ХИВ – Памет во глава, заштити се!

УНДП, Босна И Херцеговина

Во рамките на програмата за превенција и дијагностика на ХИВ вирусот, УНДП спроведе едукативна кампања со цел што поголем број на млади да се поттикнат на разбирање на преносливоста и спречување на ширењето на вирусот.

Решениe

Преку провокативни билборди кои недвосмислено повикуваа на акција, укажувавме на неопходноста од користењето на заштитата при сексуалниот однос. Креиравме “Testbook” апликација на Facebook преку која младите можеа да го тестираат своето знаење за постапката на тестирање на ХИВ и воедно да им пратат порака на своите пријатели на таа социјалан мрежа дека тестирањето не е страшно.