Една фотографија дневно во најлошата година од мојот живот

Fusion Communications, Србија

Соочени со растечкиот проблем на насилство врз жените, на повик на Фондот Б92 и се приклучивме на кампања за подигање на свеста за овој проблем.

Решениe

Партнерите на проектот креираа YouTube формат, видео во кое млада девојка ги поставува своите фотографии во годината на насилство кое го преживува. Нашата задача беше да обезбедиме најголема возможна видливост на пораката. За поддршка и се обративме на онлајн заедницата од регионот и ги активиравме да ја поддржат кампањата.

Резултат

За помалку од три недели, видеото имаше повеќе од 3 милиони прегледи, влегувајќи во петте најгледани клипови на YouTube. Генерирани се на десетина илјади коментари и медиумски објави дури и во најголемите светски медиуми. Кампањата оствари видливост на проблемот со насилството во семејството со светски размери, стана најдобар регионален проект со 49 милиони прегледи на Youtube, доби многу награди.